PRACOWNIA GASTRONOMICZNO – USŁUGOWA
Pracownia gastronomiczno–usługowa utworzona w projekcje Centrum Integracji Społecznej daje uczestnikom:
dogodne warunki szkoleniowe
– wyposażoną pracownię
– opiekę instruktora
– odzież ochronną
– posiłek regeneracyjny
Uczestnicy w ramach projektu nabywają umiejętności:
– wiedzę teoretyczną z gastronomi i usług
– przygotowania stanowiska pracy
– doboru i przygotowania sprzętu oraz materiałów do wykonywanych zadań
– stosowania systemu HACCP
– przestrzegania przepisów BHP i p-poż
– uporządkowaniu stanowiska pracy
– obsługi konsumenta
– nakrywania i dekorowania stołów
– dekorowania potraw
– sporządzania potraw mięsnych, jarskich, dietetycznych
– sporządzania dań regionalnych
– przeliczania receptur i kaloryczności potraw
– sporządzania ciast, ciasteczek i deserów
– przygotowaniu do egzaminu wewnętrznego i egzaminu końcowego
– rozwijaniu umiejętności pracy indywidualnej i grupowej